Stațiunea Soveja -Între rai și iad

Stațiunea cu cel mai ozonat aer din România

Numai iubirea pentru alţii ne poate învăţa cum să ne iubim pe noi înşine-Simion Mehedințiu, savant, geograf și pedagog creștin, fiu al acestor locuri.

Stațiunea cu cel mai ozonat aer din România este într-o stare jalnică. Drumul între Lepșa și Soveja este aproape impracticabil, așa că dacă vrei să ajungi e musai să te întorci către Focșani, iar la Vidra o faci la stînga către Vizantea, treci peste râul Șușița și o iei din nou la stânga spre Câmpuri unde nu uita să faci un popas la casa lui Moș Ion Roată.

Cunoscută cu 100 de ani în urmă pentru codițiile bio-cilimatice extraordinare,  Soveja de astăzi este cufundată într-un peisaj dezolant al bălăriilor și dărăpănăturilor. Inimile celor care au dragoste de aceste meleaguri de basm lăcrimează când văd ruina, delasarea și indiferența pentru cea mai de preț avuție a noastră: farmecul natural al locului.Săraca  țară bogată.

Ce vizităm la Soveja: Mausoleul Eroilor din Primul Război Mondial, Muzeul de Etnografie, Mănăstirea Soveja ctitorita de Matei Basarab și loc de surghiun pentru Alecu Russo, Schitul Soveja cu hramul “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, Podul General Artur Văitoianu sau ce amai rămas din el, Şipotul lui Bucur – izvor în Dealul Răchitaşului .

Dacă ești iubitor de drumeții oamenii locului te pot îndruma să alegi trasee printre molizi și brazi, mesteceni și fagi către vârful Zboina Neagră sau către Șezătoarea Lupilor. Măi oameni buni ce turism s-ar putea face aici !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s